Info
- pomiar temperatury powierzchni i wewnątrz produktów spożywczych
- szybki pomiar temperatury na podczerwień i za pomocą zintegrowanej sondy penetracyjnej
- wytrzymały i praktyczny: metalowy mechanizm składania sondy, wodoodporna obudowa (IP65)
- zgodny z HACCP / EN 13485
Opis produktu
Kontrola jakości dostaw, produkcja, przetwarzanie i magazynowanie żywności – pirometr testo 104-IR dzięki szybkiemu pomiarowi temperatury na podczerwień, umożliwia kontrolę bezpieczeństwa żywności w przemyśle spożywczym i sektorze gastronomicznym.
Dane ogólne
– tryb pomiarowy: hold lub auto hold (sonda zanurzeniowa)
– temp. pracy: -20…+50 °C
– temp. składowania: -30…+50 °C
– typ baterii: 2 x AAA
– żywotność baterii: ok.100 h
– wyświetlacz: LCD, 1-liniowy, podświetlany- klasa zabezpieczenia: IP65
– wymiary: 281x48x21 mm (rozłożona sonda); 178 x 48 x 21 mm (złożona sonda)
– materiał/obudowa: ABS/TPE/PC, odlew cynkowy, stal nierdzewna
– waga: 197 g (z baterią)
– gwarancja: 2 lata
– zatwierdzenia: EN13485
Dane techniczne
Typ sensora: NTC
– zakres pomiarowy: -50 do +250 °C
– dokładność (±1 cyfra):
±1 °C (-50…-30,1 °C)
±0,5 °C (-30…+99,9 °C)
±1% mierz. wart. (w pozostałym zakresie)
– rozdzielczość: 0,1 °C
– czas reakcji: t99 = 10 sec
– częstotliwość pomiaru: 0,5 s
Typ sensora: podczerwień
– zakres pomiarowy: -30…+250 °C
– dokładność (±1 cyfra):
±2,5 °C (-30…-20,1 °C )
±2,0 °C (-20…-0,1 °C )
±1°C lub ± 1,5% mierz. wart. (w pozostałym zakresie)
– rozdzielczość: 0,1 °C
– częstotliwość pomiaru: 0,5 s
– optyka 10:1 + średnica soczewki (12 mm)
– celownik: 2-punktowy celownik laserowy (włączony/ wyłączony)
– zakres spektralny: 8-14 μm
– emisyjność: 0,10…1,00 (z krokiem 0,01)