Olej spożywczy ma bezpośredni wpływ nie tylko na jakość smażonej żywności, ale także na ponoszone koszty. Z jednej strony zużyty olej negatywnie wpływa na smak potraw, z drugiej zaś zbyt wczesna i częsta jego wymiana powoduje ponoszenie niepotrzebnych kosztów! Optymalizacja zużycia oleju to gwarancja na obniżenie kosztów i oszczędność oleju spożywczego w każdym zakładzie. Z naszym testerem jakości oleju wiarygodne i precyzyjne określenie optymalnego momentu wymiany oleju jest bardzo proste. Z testo 270 możesz być pewny, że olej będzie wykorzystany odpowiedzialnie i wydajnie.
Dzięki testo 270 smażona żywność, którą oferujecie Państwo klientom będzie najwyższej jakości i o najlepszym smaku. Dodatkowo pozwoli on Państwu spełnić wszystkie obowiązujące wymagania prawne.
czujnik zabezpieczony metalową osłoną umożliwiającą pomiary w wysokich temperaturach (do 200°C)
wysoka klasa ochrony IP65
poziomy alarmowe wizualizowane na wyświetlaczu w 3 kolorach
wzmocnione połączenie sondy pomiarowej, sensora i rękojeści
Dane techniczne
– typ sensora: pojemnościowy sensor Testo (%TPM), sensor PTC (°C)
– zakres pomiarowy:
0,0…40,0 %TPM
+40…+200 °C
– dokładność (± 1 cyfra):
± 2 %TPM (+40… +190 °C)
± 1,5 °C
– rozdzielczość
0,5 %TPM (+40… +190 °C)
0,1 °C
– temperatura pracy: 0…+50 °C
– temperatura składowania: -20…+70 °C
– wymiary: 50x170x300 mm
– waga: 255g
– wyświetlacz: LCD, 2-liniowy, podświetlany
– rodzaj baterii 2 AAA
– żywotność baterii: ok.25 h ciągłej pracy (ok. 500 pomiarów)
– obudowa: ABS / ABS-PC
– czas adaptacji: ok. 30 s
– klasa ochrony: IP 65
– funkcje alarmu: ustawianie górnej i dolnej wartości granicznej TPM, alarm wizualny z 3-kolorowym wyświetlaczem (zielony, pomarańczowy, czerwony).
– gwarancja: 2 lata